Wednesday, September 9, 2009

KiSaH Di SuRaU...

hello kengkawan..!!

smlm aku & baby g surau dkt umah ni tuk taraweh.Aku & baby duk saf ke 2..dpn aku ada sorg makcik berjubah jeans & kanan aku 2 org makcik tua yg sgtlah rendah nyer..maybe dlm paras ketiak aku..

ok citer nyer begini yerr...

kisah sengal 1 :
-imam dah ready tuk solat isya' & suh betul kan saf...tgh aku duk betulkan saf aku sambil tangan ku mengepak2..tiba2..ada 1 suara kt blkg..ADUIHHH!!rupe nyer aku baru jer selesai meng"siku" kan seorg makcik tua.betul2 kat muka dia..aku terus "eh sori makcik..x perasan" (sambil dlm hati ckp..haaa yg makcik merayap2 kt blkg tu ngape??kan dh nk start solat!! )
"eh ..x per2..(sambil gosok muke dia & duk no 2 sebelah aku ).harap2 dia x kena nose bleeding balik umah ..;p

kisah sengal 2 :
-time tgh wat solat sunat pas isya...
aku nak bangun drp sujud yg last.makcik jubah jeans dpn aku tu baru bangun drp rukuk&ready nk sujud tak silap..aku pun angkat jer kepala aku drp sujud tu..tiba2 aku rasa lain mcm..rupenye kepale aku dlm kain mkcik tu!!nasib aku x dongak ke atas..kalo x sure haru aku nmpk benda yg x sepatut nyer..caner kalo mkcik tu x pakai spender??bau??tah x sempat terihidu pe2 bau..haha
aku x tahan gler nk gelak pas solat tu..terus citer kt baby yg duk kt sblh..since tu smpi lah nk habis taraweh 8 rakaat tu..aku ngn makcik tu SAMA2 FOBIA!!
aku fobia termasuk dlm kain dia, dia lak fobia aku masuk dlm kain dia... ;-p

ok..
harap2 mlm ni dah x sengal yerrr...pls wish me luck!!

6 comments:

Nas said...

ko mmg sengal!!! haha!

StORieS oF My LiFe.. said...

huh!!!rugi ko x dek smlm..leh tumpang bau

baby ialah adek kesayangn hanim said...

ko x g kn smlm..huh!
ko ngn anya sme je..kalo x de baby yg suci dan teguh imannye pegi..jgn haraplah korg berdue nk g..
ssh tol dpt adek yg solehah ni.. :P

eh2..yg cite ko siku mkcik tu x nh dgr lak..sin mkcik tu..
bek ko siku je budk gemok yg rmbotnye menutupi hmpir kesemue mukenye tu long...
lagi berbaloi~baloi~

p/s:haih..asl la bdk tu x dtg lk mlm bru nih..bru nk jlnkn plan yg dh lame d aturkn utk beliau..hahaha~

HaNiM PoSh said...

dia gler b!!along ajak dia x nak g..!!along dh kobar2 dh nk g..!!

ok b..mlm ni kita kasih hantam bdk gemuk tu..x dpt..baby yg mcm baik tu kita kasi hantam smpi nangis!!

Ira The Antagonist said...

hahahahhahahaha.... mmg sengal!! kesian...makcik tua tu disiku nye...
makcik..maap kan la along ni ye..

HaNiM PoSh said...

maze!!yg masuk dlm jubah x kesian?kesian kt along yg mengakami gangguan psychology spnjg taraweh mlm tu.. ;p