Tuesday, August 23, 2011

PeRiNGaTan BeRsaMa...

assalamualaikum...

jom share peringatan untuk kita semua..

*ni kawasan perkuburan arwah paklong kat cheras.kubur paklong kaler hijau kat bahagian bawah2 sana.tak ada dalam gambar*



‎​Nasihat KUBUR :

1). Aku adalah tempat paling gelap maka terangilah aku dengan solat tahajud .
2). Aku adalah tempat yang paling sempit maka luaskanlah aku dengan bersilaturahim .
3). Aku adalah tempat yang paling sepi maka ramaikanlah aku dengan perbanyak baca Al-Quran .
4). Aku adalah tempatnya binatang binatang yang menjijikan maka racunilah ia dengan Amal Sedekah .
5). Aku adalah tempat Munkar&Nakir bertanya, maka Persiapkanlah jawapanmu dengan Perbanyak mengucapkan Kalimat "LAILAHAILLALLAH"

-Time korang membawa Al-Qur'an, syaitan boleh chill lagi .
-Time korang membukanya, syaitan start to
"weh dia ni dah apahal doh".
-Time korang membacanya, syaitan dah gigil .
-Time korang memahaminya, syaitan cramp whole body .
-Time korang mengamalkan Al-Qur'an dalam kehidupan seharian kita , syaitan sure stroke ah .
----Teruskan baca & amalkannya supaya syaitan totally stroked , jantungnya macam mati dah .


p/s: mekaseh to jaja sebab foward kat my bbm.. & hari ni selasa.23 ramadhan.asar.genap 2 minggu nenek pergi..rinduuuuuuuuuuuuuu..Al-fatihah.. :'(

2 comments:

Kamalia said...

thanx jugak sbb buat entry ni. Dengan semangat akan I buat syaitan stroke smpai takleh bangun.. heheh :)

nad said...

aku ckp kat bad mlm tadi "hari ni dah 2 minggu uwo pergi" dia ckp "ade ngaji utk uwo tak hari2? niat sedekah tak utk uwo?" hari2 pun ngaji, tapi hari ni rasa sgt rindu...