Tuesday, July 21, 2009

SeRiOUs FoBiA..!!

hello kengkawan.. !!
tgk gmbar kt bwh ni..sila..sila..

*ini escalator namanya yer... :-p

ok..hari ni aku nk citer sikit pasal kefobiaan aku kt escalator ni..citer nyer awal tahun ni jer..kt ampang point shopping complex..camni citernya..

ada 1 mlm tu aku kuar ngn adik2 g ke ampang point ni..nk beli printer baru coz yg lama tu dah jadi sejarah.mcm biasa aku yg di tugaskn bwk kotak sebesar alam tu..aku pun peluk la kotak tu dgn kemas & terkinja2 nya..dan mcm biasalah aku dgn lagak diva nya pakai high heels..

escalator kt ampang point ni lak dia x de lah tggi mcm dlm gambar tu..kiranya standard escalator la tinggi nyer..tp dia sgt2 la curamnyer & diameter kecik..kiranya agak gayat la gak coz kiranya kalo jatuh mmg menghempas ke bumi la..terus ke stage kt ground floor tu..escalator kt dlm gambar ni seriously sgt2 la selamat & kukuh yerr tak mcm kt ampang point itu...

ok sambung citer..aku pun bwk la kotak tu smbil terkinja & tak nampak jalan.adik2 aku lak follow kt belakang.tiba2 tah caner aku baru nk jejak kaki kt escalator tu aku rasa mcm x confident gler..mcm rasa x jumpa step & tangga tu lak serious laju..dahla dgn box besar nyer,ngn high heels nyer...bayangkan caner aku leh tiba2 jd gayat & cuak..x tau pesal.so bila aku dh brapa kali try x le gak nk wat 1st step & tangga tu makin laju & sebelum aku jatuh trsungkur ke muka bumi yg fana ini..last2 nk tau aku wat apa??aku duduk kt situ sambil peluk kotak tu..bukan duduk atas tangga tu tp kat permulaan dia tu..(korg blh x bayangkan ape aku citer ni??angguk buat2 paham jer la yerr.. :-p ).adik2 aku dh cuak tgk aku..seriously aku gigil !! kt belakang aku selain drp adik2 aku ada gak org2 lain..malu dah x fikir dah time tu..tolak tepi..huhu

last2 adik aku bwk kn box tu..aku??gigil gler lg.nak x nak trpaksa teruskan gak la turun guna escalator tu kann..tp dah x pegang kotak tu pun aku still gayat..x dpt ku bayangkan mcm mn kalo trjatuh dr escalator tu..sure parah..esok confirm jd cover depan harian metro "gadis cantik cedera parah terjatuh drp escalator.. :-p "

tapi seriously smpi ke hari ni aku fobia nk turun escalator.. especially kt ampang point tu.nk amik 1st step tu yg gayat gler coz takut tersilap langkah.lg2 kalo pakai high heels..b4 ni ok jer..laju jer tiap kali nk turun escalator dgn muka megah & diva nyer..tp skrg ni tiap kali nk amik 1st step jer..muka dah pucat..huhuhu..

10 comments:

grow2g3th3r said...

gadis cantik terjatuh escalator erk......

HaNiM PoSh said...

yerrr...hanim lah tu kak dila..(sambil wt muka malu2)

AdiHana said...

gadis cantik??

owh no.....

HaNiM PoSh said...

ko puji aku ek adi???tima kacihhh (blushing)

Ira The Antagonist said...
This comment has been removed by the author.
Ira The Antagonist said...

apekah ini...???
buhuhahahha...

bukan la along!
surat khabar metro maze bace td...
"Nangke busuk terjatuh escelator"

hahahhahahahaha

HaNiM PoSh said...

maze:ini post psl gadis chantek yg fobia escalator yer... ~lalala~

baby cun \(",)/ said...

woi!!
kahkahkahkahkahakah!!!!=))
eh cop..asl ko kate adek2..
aku xde ek kt ctu..
dlm kte ...

HaNiM PoSh said...

eh x de ker b??haaa...mungken aku perlu citer lak pasal kt kedai gym bawah tu.hahaha

KaMaLiA said...

cantik tu paling x tahan.
lawak seh cite u..hahaha :)
terbaring-baring aku gelak!!
adeh!!!

:D