Sunday, July 19, 2009

TaK BRaPa SiHat..(*_*)

hello kengkawan..

brpa hari ni aku rasa mcm x brapa nk sihat..body temperature mcm gler..
mmg cuaca x elok kat luar sana..jerebu..

tapi aku ni cuaca elok pun senang demam gak..ni semua coz toncilitist aku ni..actually dah lama ada sakit ni..since i was in form 3..time mula kena dulu mcm org nak mati..mmg seminggu x leh bangun..actually aku ni dah toncilitist tahap serious..doctor pun dah lama suh operate buang..tp aku jer yg degil.. aku paling allergic ngn ais,tembikai & air tebu.. tmbikai tu cukup la kalo mkn 3 pieces & air tebu tu lak 1 gelas..terus aku akan sakit tekak & demam hari tu gak..sometimes sgt la teruk demam tu..x le bangun ( saper2 yg nk sabotaj aku tu..leh rrr bg benda2 ni..muahaha)..temperature lak sgt2 la tinggi..hurmmm rasa nyer for those yg ada sakit ni akan paham la..

since early of this year aku dah ada life & medical insurans..aku amik Prudential ngn kwn aku..johan..the reasons why aku amik prudential coz mmg sgt puas hati ngn package dia & ntah..mmg aku suka..compare ngn yg lain..alang2 tu aku insurans kan skali tuk abah mak..(alhamdulillah impian aku tuk insuran kan dorg termakbul.. :-).. )

ok..back to my story..since aku dh ada insuran tu..johan suruh aku g operate coz dorg cover..dia suh warded terus coz nanti dorg akan cover..alang2 tu..kalo x rugi jer..yg best nyer kebetulan ampang putri speacialist hospital & gleneagles hospital mmg area umah aku nih..so lg la happy nyer kan..leh masuk jer mana2 sepital tu..dorg byr..yahuuuuuuu!!! just skrg aku kena pilih masa yg sesuai coz aku sgt la busy nyer..bila dah operate tu sah2 kena rehat seminggu..camno nak kojo nanti hah.. sob..sob..

mcm mana pun...aku tetap kena gak operate toncil ni..coz dah serious sgt..doctor pun dah bising..kalo tak selagi tu aku akan asyik demam...doa kan saya sihat yer... =D

*p/s : mana lah putera impian yg nk jaga time kt sepital nanti...*wink*wink... :-p

4 comments:

grow2g3th3r said...

oits... nak cari putera utk temani ko kat spital erk...

HaNiM PoSh said...

yup...!!ada ker kak dila?? *wink*wink*

Ira The Antagonist said...

tu la..jerebu melande skrg ni...

along!!
hati2!!!
klau along sakit nnt,
sape nk teamn n blanje maze mkn octopus!!!??

hehehehe...

HaNiM PoSh said...

belanja???ku rela demam...lalala