Monday, April 19, 2010

AyaH & IBu..

hellooooo......

hari ni hari ulang tahun perkahwinan abah& mak yang ke 29thn..ALHAMDULILLAH!!

tahun 2002 dulu abah& mak raikan ulang tahun dorang kat ampang puteri hospital sebab aku warded time tu..food poisoning tak silap..hari ni aku raikan lagi sekali dengan doc cakap badan aku ada masalah effect daripada accident 3 minggu lepas..kesimpulan nyer dah 2 kali aku buat dorang celebrate dalam hati yang gundah gulana..coobaannnnnnn =)


2 minggu lepas lagi abah dah bagi hadiah cincin berlian yang baru kat mak..sayanggggg betul dia kat wife dia kannnnn?? =))


abah& mak ialah macam kembar siam.mana ada abah itu ada mak.memang tak boleh dipisahkan.mana2 pergi nak berdua.makan,shopping,jalan2 semua nak abah ada..abah pun sama nak mak ada.kalau tak mula lah salah seorang buat muka tak dek mood or macam ayam sakit..haha
dua-dua anak bongsu..MEMANG SESUAIIIIIIII...!!!

Di sebabkan dua-dua anak bongsu aku kadang2 dah jadi macam kakak sulung dorang lak..mana dengan aku yang kadang2 tiba muncul mood-kuku-besi..memang habisla!semua kena ikut cakap aku.. ;-p

abah dengan mak selalu cakap dorang nak sehidup semati sebab memang tak boleh hilang langsung each other..semenjak berbsnes ni aku dah jadi pengikut sejati mak ngn abah.pegi keja,beli barang,lepak2 sure 3 orang..(bila adik2 pegi keja & kelas)..disebabkan abah ngn mak ni suka berjalan2..bila time cuti tu nak rehat sikit pun kena paksa teman dorang jalan2 (T_T)

aku sayang giler kat abah ngn mak..apa yang dorang nak impikan aku usaha tuk tunaikan.ni dorang duk mengidam nak tukar kereta baru..kalau boleh secepat mungkin aku akan tunaikan.aku nak happy kan dorang sementara dorang ada lagi depan mata.tak nak nanti bila dorang dah tak dek baru aku nak menyesal-mcm-orang -giler sebab tak dapat nak tunaikan impian dorang masa hidup.. Allah tu kan adil!!kalau kita bahagiakan parents..insyaAllah putera raja sedia menanti.. =)
(tu yang sakit2 sampai dah nak rosak dalam badan ni pun aku kerja gak..)

abah seorang yang sangat baik.sejak kecik kita orang tak penah kena pukul dengan abah.(kena bantai dengan mak selalu lah.kena baling dengan penyapu pun pernah..haha)..abah sangat rajin tolong mak buat keja rumah.sampai lah sekarang.sup sayur campur yang abah buat sangat sedap!!entah macam mana abah buat pun tak tau.chinese style!i likeeeee... !!PERINGATAN:abah aku bukan lelaki lembut yerr!!!

mak pulak??standard macam mak2 korang semua lah kan perangai nyer..pandai masak,penyayang,garang time kecik2 dulu..etc..haha

ok lah tu jer nak citer sikit2 pasal abah dan mak..masa perutusan birthday dorang hari tu aku dah post banyak citer pasal masing2 kan?

semoga abah& mak panjang umur,kekal sampai syurga..aminnnnnn.... :)










happy 29th ann abah & mak ku saaaaayanggggg!!!!!
luv :
-kakak-

3 comments:

AdiHana said...

happy anniversary uncle & aunty!!
semoga maintain loving smpai akhir hayat.
(n semoga saya n hanim dketemukan pasangan mcm uncle so that kami bleh loving2 smpai akhirat hehe~)

HaNiM PoSh said...

aku mewakili parents aku..MEKASEYYY ADIIIIIIIIIII..!!

p/s:masalah nyer laki spesis macam ni dah makin pupus..sama mcm ancaman hidupan liar..(itu la perumpamaan nyer)..
yang tinggal semua spesis duk kat zoo (T_T)

sukiyaki anak_paklong said...

selamat ulangtahun perkahwinan acu yah & acu pit...semoga segala yang baik2 sentiasa bersama kalian..:))