Saturday, April 17, 2010

MaK SiaPa Niii???

helloooooooooooooooooooo... :)

ni nak citer sikit ni..pagi baru2 ni on the way nak pergi kerja aku tersempak dengan satu kejadian ni.sampai jer dekat traffic light simpang empat dekat depan maju junction & tune hotel aku pun berhentilah.tengah2 duk menganga sementara tunggu lampu tu tukar hijau tiba2 melintas seorang makcik ni depan kereta aku.dia nak melintas ke seberang jalan.

makcik ni dah bongkok dan jalan pun slow2 jer dia melangkah.sakit lutut + dengan struktur badan yang macam tu kuat manalah kan dia nak melangkah laju.aku dah macam cuak.biar betul makcik ni nak melintas kat jalan yang super busy dan terkenal dengan accident dia tu??dah la tak dek orang pun pimpin dia.dahlah tu dari mana dia datang sorang2 kat tengah bandar tu??apa tujuan dan apa yang dia cari?mana anak2 dia?kenapa biarkan mak jalan sorang2 macam tu??siyes aku sangat2 marah dan sedih kalau orang buat orang2 tua macam ni!!!!

aku dengan seram nyer tengok makcik tu melintas sambil tiba2 dapat idea tuk amik photos dia..








*dengan kereta yang tengah banyak,motor tu buat u-turn lagi makcik tu melintas gak.*

*ni paling seram!!lori besar tu pulak!!aku dah start macam.."aku-tak-nak-jadi-saksi-kejadiaan"


*Alhamdulillah makcik tu dah selamat sampai seberang.*
-
-
tapi ni baru jalan pertama.sure pasni dia menyeberang jalan2 lain lagi kannn??tolonglah!!aku dah tak sanggup nak tengok situasi2 macam ni lagi..
-
-
p/s:terfikir gak..kenapa aku tak turun tolong makcik tu melintas jalan kan??tergamam mungkin?fikir belakang aku penuh giler keta & kalo aku turun sure nak mampos org horn aku & bertambah jem kat KL ni??ok fine!!aku tak cukup baik lagi sebenarnyer untuk tolong membantu.. (T_T)




7 comments:

sya said...

Aahhh mak tak rela nak lihat kejadian sebegitu rupe!
Series mak tak sanggup nyah!

sukiyaki anak_paklong said...

yeerr...dgn adenye manusia prihatin mcm dirimu ini yang sentiasa observe dgn oku angah berharap dunia ini akan penuh ngan kasih syg...amin..

nina dah buat blog baru bertajuk selangkah ke alam makanan...nita lepas ni bolelah buat blog bertajuk selangkah ke alam keprihatinan pulak ye...he..he..he

HaNiM PoSh said...

B: ko pesal jadi pondan??

Angah: yerrr akan ku buat selangkah ke alam kubur..haha

sukiyaki anak_paklong said...

jam menunjukkan pukul 1:15 pagi ni pesal mata ni xleh tido lak yek?trbaca lak selangkah ke alam kubur ...xpe..esok akan ku ke pusara ayahanda spt selalu utk recite yassiin & utk lebih mempraktikkan selangkah ke alam kubur itu & semoga keinsafan sntiasa brsarang dlm diri...amin

sya said...

saje jadi pondan..
x boleh?

KaMaLiA said...

nape u tak tumpangkan makcik tu? idea i bernas..heheh :)

HaNiM PoSh said...

kem!!memang bernas!!tapi i tak mampu nak buat.. (T_T)