Sunday, May 2, 2010

Aku & HaTi Kuu...

hello kengkawan...... :)







aku perasan yang dalam 1,2 tahun ni aku jadi macam keras hati sikit.keras hati dalam konteks susah nak berbaik semula dengan orang yang cari pasal dengan aku.memang aku maafkan semua yang dia orang buat dekat aku..tapi lepas tu aku akan dingin sedingin-dingin nyer. .(macam lagu rindu serindu-rindu nyer pulak)


keadaan dan pengalaman hidup yang mengajar aku jadi seorang yang keras hati.5 tahun sebelum ni aku pernah merasa hidup sangat2 susah.buat degree(hari2 siang kerja petang-malam pegi kelas.sampai rumah hari2 kul 12mlm) ,bsnes time tu baru sangat2 start,letih+stress+duit tak ada (tahap kais pagi mkn pagi),break off,di tikam belakang,di pandang hina orang sekeliling..itu belum lagi kes aku dengan lelaki2 yang aku cuba close beberapa tahun ni..senang citer sangat2 azab hidup kita orang 1 family 5 tahun sebelum ni.adik2 lagi semua tengah study.aku anak sulung kena tolong abah mak harung semua tu.kena jadi tulang belakang dia orang semua..dah tak nak tengok abah,mak nangis,sedih time susah dulu..ENOUGH!!

kebetulan pulak aku memang jenis suka pendam.memang tak bercerita dengan dia orang.sikit2 jer aku citer.bila dah stress sangat2 aku akan jadi pendiam,suka memerap kat bilik.bila masalah tu dah selesai baru aku akan citer/dah critical sangat/dia orang tau daripada mulut orang lain.benda ni semua membentuk aku jadi seorang yang berdikari & kuat & agak keras hati.

aku susah nak berbaik dengan orang yang tikam belakang.memang sangat2 susah!so selalu nyer kalau orang yang memang aku tak boleh langsung nak berbaik sebab kes yang ni lah.dan lagi satu kau kacau+buat parets aku sedih.satu ayat jer yang kalau boleh aku nak bagi kat orang tu..KAU BOLEH PERGI M*****S!

kalau hal2 yang lain tu aku masih boleh lagi nak maafkan.lagi satu aku memang jenis kalau berbaik ngn orang tu memang baik sangat2.berkorban apa saja.sampai tahap orang akan kata.."kenapa kau baik sgt kat dia?dia amik kesempatan tau."..haaa itu time bila aku berbaik.tapi bila dah bagi 3,4 kali peluang kau buat lagi..habislah kannn..??

tapi aku tak keras hati dekat semua orang.hanya mereka2 yang mempunyai ciri2 di atas.kalau dekat orang susah + memerlukan aku boleh menangis secara automatik nyer.hati aku akan cair kalau tengok orang2 susah.. :(


aku tak nak dan tak suka jadi keras hati macam ni.tapi pengalaman lalu buat aku rasa aku perlu jadi macam ni.untuk melindungi parents,adik2 & bisnes aku jugak..aku dah tak nak kami di pijak2 macam sebelum ni.cukup2 lah tuu..

ucapan aku untuk mereka2 yang aku dah boikot ialah..


~~maaf sebab aku terpaksa buat macam ni..tapi kena ingat kau-kau-kau yang buat aku terpaksa jadi macam ni..~~







4 comments:

sukiyaki anak_paklong said...

hhmmm...apa nak komen yek?!!!takut gak ni..takut tersilap kata...kang jadi salah sorang yg diboldkan tu(m****s)...tapi kitekan geng..sepupu lak tu..tapikan ta, mmg pengalaman mengajar kite erti kesabaran & dlm melalui liku2 hidup ini kite akan dpt mengenal siapa kawan, siapa lawan...nah!!sekarang kau telah mendapat rahmat di sebalik dugaan...

HaNiM PoSh said...

muahahahahaa ;)

zeqzeq said...

esok2 cair laaa

HaNiM PoSh said...

zeqzeq: hai!!hehehehe ;)