Monday, March 23, 2009

JuMPa AFaRuL

hello kengkawan!!

lama gler x update blog kn?dh bersawang dah..nk kata busy gler x rr sgt..cuma biasa rr kan blog ni ada masa malas gler nk tulis..tp bila time ada mood tu..mcm2 nk tulis..hurmm rasa nya saper yg ada blog dia pun rasa yg sama ;-)

ok citer nyer mcm ni..

aku x lah brapa sihat pun hari ni..tp tgh hari td aku YM ngn afarul. afarul ni geng2 komander aku gak.dia keja ngn digi.borak2 tah caner dia bukak citer ckp nk bsnes.aku pun tanya rr nk bsnes apa then dia ckp mybe lintah kot..lintah darat..haha
so aku ckp rr lintah x brpa kot coz org dah ramai buat then market dia x lah brapa best sgt.kebetulannya aku ada lah dpt offer loan pertanian & penternakan dr agro bank..ok jap kita menyimpang jap...biar aku citer psl agro bank tu jap.

last 2 weeks aku g agro bank ampang tuk wat bsnes loan for my cmpany.then bos dia "haji" tu tgk aku punya cmpany profile,bank statement & kelulusan aku.tiba2 dia ckp knpa x buat loan pertanian & penternakan dr agro bank?dorg leh bg rm50k..dia ckp aku sgt2 layak amik & rugi x amik coz x ramai org melayu,budak muda TAK nak...dia ckp 2 main reasons knpa aku layak..1)coz cmpany aku dh establish..2)coz aku grad applied science..hurmm
aku ckp rr kt haji tu mmg nk buat pun & dh ada pun tmpt kt kampung..just nk stabilkn dulu bsnes skrg..i'allah hjung thn baru nk buat pertanian semua tu..mmg tu hajat aku pun...nk pelbagaikn lg bsnes..( nk beli mercs CLK nih...aminn :-) )

ok..balik citer afarul td..
since afarul pun cuti hari ni aku pun jumpa afarul kt delifrance ampang point dlm kul 4pm..hurmm untung gak keja sndiri ni..suka hati mak bapak nk kuar bila2..;-p...
aku bwk skali list pertanian & penternakan yg kebetulan agro bank bg kt aku..afarul ckp dia ada tanah dh..tanah ayah mertua dia kt sabak bernam..luas gler k aku tgk gmbr tu..kiranya meraung rr kalo suh bangla kerjakn tanah tu sorg2...hahaha..kata nk save budget kan farul??:-p
aku ckp kt farul...x yah wat lintah...baik buat serai,daun pandan & bunga kantan...coz gawat2 mcm ni...org tetap mkn..so buat bsnes makanan.dia pun ckp ok & balik nk dscus ngn mertua dia.aku ckp kalo jadi..i'allah aku nk join rr ngn dia..aku nk pelbagai kn income cmpany..bak kata donald trump...pecah2 kan harta & sumber cmny anda..=D

ok..knpa aku nk brminat join ngn afarul??

afarul ngn aku sama anak sulung..aku x tau knpa ek...ini bukan diskriminasi tp kenyataan coz AKU SGT2 SERASI NGN ANAK SULUNG..x kira rr laki or ppuan..kwn2 aku majoriti anak 1st..scandal2 aku semua pun anak 1st..hahaha..
anak 1st ni dia lain sikit..semangat juang & hidup dorg lain..kalo dorg nk buat & usaha sstu tu aku yakin dorg akan buat dgn penuh tanggungjwb..x caya???sila perhati kn anak2 1st keliling
anda..=D
wife afarul nk resign this coming april & nk dpt baby this august..so rezeki baby ni murah maa..i'allah rezeki akan melimpah ruah..:-)..lg satu aku suka kalo lg ramai kwn2 nk join bsnes coz aku akan ramai kwn berbsnes..skrg ni aku sorg jer yg lain mkn gaji..huhu...bosan x leh nk share citer azabnya bsnes ni..=D..aku suka kalo kwn2 dtg jumpa aku & mintak advice tuk bsnes..terasa brbaloi skit aku wat bsnes ni & mybe Allah tkdirkn aku tuk berbsnes supaya leh tlg kengkawan..

yeayyyyyy!!!!jom kita sama2 bsnes meh...jumpa rr aku..aku sntiasa brsedia tuk tlg & bg nasihat..upah nya???jeng..jeng..jeng rahsia..haha (muka gatal & jahat ;-p )

2 comments:

alia said...

ehem..ape kaitan mintak nasihat dgn muka gatal? hahaha :)

HaNiM PoSh said...

uihsss kaitan yg sgt BESAR!! zahir & batin.. hahaha ;-p