Thursday, June 18, 2009

BeTul Kerrr??

hello kengkawan..!!

subuh2 aku dah berblog..hehe..coz aku rasa ada benda yg aku nk share ngn korg..
mlm td aku borak ngn kwn perempuan yg close ngn aku..kt YM..kirannya best fren aku laa..
dia ckp dia tgh kenal ngn sorg mamat ni..dlm 2 mggu..x penah jumpa & just sllu gayut kt phone,tgk gmbr kt tagged..

di pendekkn kan citer mamat ni org ganu,keja sana & dia siap ckp kt kwn aku tu kalo kawin pe2 jadi pun kena ikut dia...muktamad..(well mmg org sana mcm tu kann??)
ok la dipendekkan citer lagi..dia suka kt kwn aku tu & kwn aku pun suka gak..then aku tanya kt kwn aku tu cnfirm ke nk kt mamat tu..dh rr x kenal sgt & even dah kenal pun caner kalo perangai dia x de rr best sgt..mmg la dia ada beberapa ciri yg kwn aku nak..which is aku rasa smua benda tu ada kt ramai lelaki..

aku ckp kt kwn aku jgn la nk kt mamat tu coz rasa terdesak or lonely gler..so main sauk jer..dia ckp dia selesa ngn mamat tu.(haihh x jumpa lg..) & worst part is..ALAA HANIM..NEXT YEAR AKU DAH 28..SO AKU X NAK MEMILIH SGT...BILA ADA JER NK KT AKU..AKU AMIKLA..

ok!!part tu paling aku x puas hati & tertanya2..PERLU KER??& BETUL KERR??kalo umur makin meningkat kita dah kena menerima jer??
seriously bg aku..lg meningkat umur...lg aku demand...kenapa???:

1)kita dah ada aset kita sndiri atleast kereta..so kita kena make sure org tu pun dah agak stabil a.k.a atleast dh ada kereta.
2)pengalaman hidup dh byk..so kita leh nilai benda tu elok or tak.
3)lg matang lagi kita akan cari org yg mmg tul2 ada ciri yg islam suruh.
4)part ni paling penting..TAK KAN DAH TUA2 NK MKN HATI LG??PILIH YG SALAH..CUKUP LA TIME MUDA,B4 KAWIN DAH RASA DERITA SMUA TU..dah x sanggup dah...kalo blh biar la kawin tu tuk bahagia selamanya..dunia akhirat...dh x nak dah sedih2 & biarla dugaan tu dtg b4 kawin time tgh muda & kuat..bukan pas dah kawin & terikat..huhu

ok laa...ni je pendapat aku..kalo rasa aku merapu pagi2 ni...sila abaikan yer..:-p

1 comment:

KaMaLiA said...

that was so true la my fren :). jgn gelojoh bile nak pilih pasangan. umur bukan faktor utama..yg penting kebahagian. biar la kite amik mase sikit asalkan bahagia yg Allah janjikan.

Good Luck!! :)