Saturday, October 17, 2009

PeRMiNtaaN yg PeNiNg..

aku dh byk gler handle wedding & deal ngn parents pengantin or pengantin tu sendiri,
memandangkan skrg aku dh naik taraf jadi wedding planner,
maksudnyer dr A-Z aku kena handle,
catering,andam,pelamin,photographer..smua lah..
harusla pening gler kan??

tapi pening handle tu tak sama dgn pening soklan maut 1 ni yg sllu aku dpt..
cth nyer wedding kt dewan..
"hanim,saya nk wedding nanti lengkap.catering utk 1000++paxs,pelamin,meja pengantin,red carpet,PA system,photographer,pintu gerbang,kerusi meja ada sarung,kek,meja vip,baju pengantin,andam,kompang..bla2...tapi saya nk bajet paling murah gler2..coz saya tak cukup duit"

aku>>ko nk mcm2..bajet ciput tp grand& lengkap smue..last2 kita org yg bankrup..(ckp&nanges dlm hati..(-_-) ..)

*moral off d story..buatla sstu ikut kemampuan anda* ;-p

6 comments:

grow2g3th3r said...

itulah dugaan namanya hanim dalam dunia perniagaan.. tapi tak per.. sekurang2nya, bidang PR ko banyak membantu kan.. kan.. kan..

HaNiM PoSh said...

yerrr..sgt membantu..silap2 hanim leh ajar PR kt lecturer PR full time..coz dorg tau teori jer..hanim practical.dorg x tau dunia luar cmne(gler perasan..haha)

ayuh jd lecturer dong!! lol

en. positif said...

x pyh nk ikut sgt...bg apa yg dia byar je...bt sehabis baik...selebihnya tawakal...ada rezeki dia akn pngil kta balik...

HaNiM PoSh said...

sure pojie en positif ni..tgk jwpan sok suci nyer pun dah tau..~~~

AdiHana said...

if i were in your shoes:
"nk majlis grand tp xde duit? owh mungkin anda patut nikah kat masjid jek, lps solat jumaat. ramai org ms tu, so pasti majlis akad nikah anda meriah!!"
bajingan nyer pengantin!!*pftt!

HaNiM PoSh said...

hahhahhahahaa....mcm siot jer jika saya berkata begitu...pasti diri ini akan di maki 7 keturunan... ;p