Monday, January 19, 2009

MiSTeRi NuSaNtaRa...

hai kengkawan..!!

ok kenapa kah tajuk blog ini sebegini rupa?nk baca x??baca jerrrrr..penat tulis ni..:-P..begini kisahnya...

dlm 3 mggu lepas..cousin aku ni namanya along jer la senang citer..ofis dia ada wat fmly day kt perak..skali tah mcm mn along ni nk langkah longkah tp x lepas...arakian seperti nangka busuk la jatuhnya ia ke dlm longkang tersebut..tp kaki jer la..
esok tu dia rasa sengal2..biasala kn jatuh longkang..

and then few days after that..kaki kanan dia start bengkak..tp memandangkn dia dh beli Matta fair ticket to korea..so dia kena gi la..celebrate new yr kt sana..so dgn kaki bengkak tu..berangkat la ia ke korea selama 5 hari..from wed-sunday..
kt korea tu dia cal kita org ckp kaki makin teruk bengkak..dh 2 kali ganda dr size asal..kiranya gmbr dia kt korea tu penuh ngn aksi mengurut kaki...hahaha..;p

di pendekkn citer..dia smpi jer msia tgh mlm ahad tu..then pg2 esok tu g ampang putri terus kena tahan..kaki dia sgt2 teruk bengkak & siap menggelupas..dktor pun dh check mcm2 tp x dpt puncanya..dkt 2 mggu kena tahan..(biasalah private kn..lg2 company byr..lg dia suka tahan lama..masyukkkkkkkkkk..)

ok..kita tgk photo kami ngn along kt sepital jap...



**muka along dh tahap nk muntah duk sepital..gler bosan..kami pun dh giler bosan melawat dia..hahaha..nasib sepital dkt umah..ni pun suku jer dlm gmbr..yg lain smua tgh lepak kt bilik sblh tu.mkn2.haha..btw..fmly2 aku x kira belah abah & mak smua duk area ampang..kira ampang ni dh jd wilayah jajahan kami..hahaha..

ok..sambung citer..

bila dh brpa hari dktor still x tau pe sakit..dia just bagi panadol & masuk air..ada ker patut..tp charge harga mahal2..haihhh..
so abah minta kwn dia ustaz suh bg air penawar..ustaz pun ckp..mmg dia ada kena ni..mybe time jatuh tu dia trjatuh dlm port jin..
pastu susut rrr kaki along..then dktor pun bagi keluar lepas dh puas kerja kn ribu2 duit cmpany..hahah
tp smlm aku jumpa along..kaki tu bengkak balik..& dktor still gak x tau nk wat apa..so..kena jumpa ustaz balik la..dktor pun suruh..

kesimpulannya..

jatuh longkang pun blh mcm ni gak ek..mcm ada org tu kaki dia bengkak coz dia trpijak lubang..rupanya dlm lubang tu ada kepala jin..dia trpijak..ting tong jap kepala jin tu..tu yg dia sumpah tu...hahhaa..
nk gelak pun ada..tp kita ttp kena percaya bnda2 ghaib ni kan?
mcm ustaz ckp lubang & tanah merekah tu..rumah jin..so..berhati2 lah anda..
jgn smpi trpijak lubang & pecah lubang...( ni lg bahaya..)hahaha;p

3 comments:

grow2g3th3r said...

ish.. kesian lah 'along' tu kan... tak aperlah..semoga dia tabah. apa2pun, tul tu hanim.. kita kena sentiasa berhati2..kalau tak terpijak kepala jin pun, kita tetap kena berhati2....

HaNiM PoSh said...

hahaha..
betul2..pijak kepala org lg bahaya..;p

nad said...

hahhaha..mane kau tau kepale jin tu ting tong
oo mau sorok2 ye..akhirnye aku jumpe gak blog kau mana mau pigi aaa..hehehhe