Monday, November 30, 2009

Ooo PatuTLa OrG Suke CiteR niH..

hari ni aku nk share sket psl drama bersiri nih..sure semua org tgk or penah tgk citer nih...dah habis pun last friday...nak tau citer apa??jeng...jeng ..jeng....

*NUR KASIH...(series lembap kan aku??)..(-_-)

sebenarnya since awal tahun aku duk nampak poster citer ni merata KL..lagi2 kat tiang2 monorel..gler gigih TV3 promote citer nih & citer2 lain yg best sepanjang 2009 nih...tapi aku awat bodoh jerr...(lagi pun kita org 1 family mmg jaranggggggg-gler-tgk tv-kt umah nih)..ada lah dlm 2,3 kali aku jeling2 tgk citer ni..tu pun bila ada scene REMY ISHAK..(gler minat ngn mamat ni dr dulu..haha)..

tapi dlm sebulan ni azmin duk sibuk kt FB dia citer psl nur kasi
h ni..(dia pun sama jakun ngn aku gak)..dia tgk smua koleksi citer ni drp episod 1-brapa belas tah kat catchup tv3..so lama kelamaan aku pun mcm terpegaruh & dlm 3 mggu lepas dgn gigih nyer register catchup tv3 & start tgk citer tu gak..dlm 1 hari 1 mlm aku tgk start episod 1-22..(gler sampai tak tido sehari suntuk!!)..lama2 ketagih & fanatik lak ngn citer nih..

*suke tgk tizz zaqyah ni..muke dia sgt2 lembut & sebijik gler muka dia ngn kakak sedara aku..(time dorg tak pakai tudung)..and si remy ni jgn cakap laaa kannn....pojaan hati ku.. ;-p )

ok laa..aku nak share ngn korg pesal aku & org2 lain suker gler citer nih :


1)citer ni sgt2 dkt kan kita ngn ALLAH..apa pun dugaan & hala
ngan..sentiasa sujud & nanges2 lakt ALLAH..sure DIA akan bagi pe kita nak..
2)citer ni sgt2 islamik & tak hipokrit..(tak mcm byk drama melayu yg lain) 2)suasana kt mekah yg sgt2 tenang,aman & rasa nk terbang ke sana time tu gak.
3)kisah aidil anak sulong yg sntiasa brkorban &
pendam tuk kebahagian parents & adik2 dia..(sekali ALLAH bg dia hadiah berkat kebaikan dia dpt kawin ngn anak dato' tuuuuuuuuuuuuu)
4)kisah nur aminah yg sgt2 sabar ngn perangai suami dia & berjuang tuk dpt kan org yg dia sayang...tapi dia berjuang dgn cara yg islamik..sabar & byk2 kan doa.. ;)
5)kalo saper anak 1st..dorg akan paham perasaan nur &
aidil..yg sgt2 byk berkorban jiwa tuk family.
6)suasana kampung yg sgt2 cantik & best
7)pelakon semua sgt2 sesuai ngn watak & logik
8)ADA REMY ISHAK KU SAAAAAAAYANNGGG..;-P


*mcm muke KJ kn sket2??..aahhhhhhhhhhhhhhhhh abg remyyyyyyyyy!! (sile baca dlm intonasi peminat jerit2 dlm konsert bila nampak artis kesayangan dia muncul)

ok.last..jom kita tgk trailer citer nih...lagu dia sgt2 best & byk makna..nak lagu penuh??sile cari sendiri.. ;-p

oh sebelum terlupa..lagu nur kasih ni pasal ketuhanan..kita mencari hidayah(nur )..nur kasih ni bukan lagu adam bagi kat nur..jangan ada ter"confius" lak.. ;)





2 comments:

[ieyma axx ismani] said...

hai2..kak hanim nie.. REMY ISHAK aje die tahu..hehe~ sabar jela~

HaNiM PoSh said...

ima : ehemmmmmmmmm..ehem...ehemmmmmmm
iras2 KJ..lalalala~~