Thursday, January 7, 2010

DiLAnDa UjiAn LAgi..

dalam 1,2 bulan ni kan aku tak cukup rehat & makan yang sepatutnya..
2,3 minggu ni selera makan hilang,badan sakit2,
pagi semalam aku bangun tido jer tgk muka naik dlm 4,5 bijik bintik merah,
ingat kan jerawat (dah la nak meeting dengan clients pagi tu),
aku pun makeup tebal2 biar tak nampak,
balik umah tengahari tu rasa tak sedap badan then mak tegur tanya kenapa teruk naik jerawat?
terus dia selak baju aku & tgk penuh badan naik bintik merah.
SAH KENA CHICKENPOX!!

ptg terus abah bawak gi jumpa doctor & amik ubat dengan banyak nyer..
time tu aku terus terbayang muka sorg2 clients aku yg aku kena jumpa.
nasib aku call dorg suruh tunda meeting & Alhamdulillah dorg paham. :)

mmg sakit rupanya chickenpox ni yer??demam panas + sakit sendi + bintik2 merah ni sakit dan gatal2..
tapi Alhamdulillah aku bersyukur penantian aku selama 27thn ni berakhir..
AKHIRNYA KENA GAK CHIKENPOX!!
sebab selama ni aku risau kalo kena lepas kawin or time pregnant..

dalam adik beradik..aku yg paling senang giler sakit..lepas satu2,
hurmm aku tau Allah sayang gler kat aku,
tu yang dia sllu bagi sakit,
tuk cuci dosa yang tiap kali aku buat..
~~aminnnn~~

ok..badan dah start panas balik & gigil2 sejuk..nak sambung tido..

p/s : muka & badan aku dah mcm raksaksa gordon..takut tgk!! (T_T)

4 comments:

mugiwara said...

sifu~
smoga cepat sembuh ye...
makan ubat ikut time!

HaNiM PoSh said...

mugi~~
mekaseh..penyakit ni insyaAllah sembuh dlm beberapa hari.doc pun bg ubat yg kuat..
masalah nyer skrg..
DUK FIKIR PARUT KAT MUKA NI BRAPA LAMA HILANG~~
dah laa byk nak jumpe org.. (T_T)

Nas said...

haaa...pelagi kapten..bgla ilmu menghilangkan parut...

KaMaLiA said...

ingat pesa tok nenek ye :)